2016/10/28

Paleo vaníliás-kókuszos csokitorta

Csokoládé-és kókuszrajongóknak ajánlom ezt a meglepően gyorsan elkészíthető, mutatós és finom tortát, amely ünnepi alkalmakkor is megállja a helyét.
Előnye, hogy már melegen összeállítható, nem kell megvárni, míg minden hozzávaló alaposan kihűl. Továbbá akár melegen is fogyasztható, de pár óra hűtőben való pihentetés után hidegen is nagyon finom.:)



Hozzávalók a piskótához

4 tojás
150 g eritrit
60 g kókuszolaj
50 g kókusztej

Hozzávalók a vaníliás kókuszkrémhez

400 ml kókusztej
6 evőkanál eritrit
250 g kókuszreszelék

Hozzávalók a csokimázhoz

4 evőkanál kakaópor
4 evőkanál forró víz
150 g porított eritrit
50 g kókuszolaj

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt, majd egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral.
2. Első körben a piskótát készítsük el. A tojásokat keverjük jó habosra keverjük az eritrittel, majd a kókuszolajjal és kókusztejjel. Ezután keverjük hozzá a lisztvarázst, sütőport, és kakaóport, majd süssük 30 percig 160-170 fokon a piskótát. Nem szabad kiszárítani. Puha,szaftos piskóta lesz az eredmény.
3. A vaníliás kókuszkrém elkészítése következik.A kókusztejben keverjük csomómentesre a pudingport és az eritritet, majd főzzük sűrűre.Ezután keverjük bele a kókuszolajat és kókuszreszeléket.
4. Készítsük el a csokimázt! A kakaóport keverjük ki a forró vízzel, majd keverjük hozzá a porított eritritet és a kókuszolajat.
4. A piskótáról vegyük le a tortakarikát, és távolítsuk el alóla a sütőpapírt, majd helyezzük vissza a tortaformába a piskótát, és a kapcsos részt is tegyük vissza. Ezután öntsük a piskótára a kókuszos krémet. Pont annyi krém lesz, hogy a tortaforma pereméig érjen a krém. Kanál segítségével simítsuk el, az a jó, ha jó tömötten tudjuk beletenni a krémet. Pihentessük hűvös helyen fél órát, majd távolítsuk el a kapcsos részt a tortaformáról. 
5. Öntsük rá a torta tetejére a csokimázt, és hagyjuk, hogy tetszés szerint folyjon le az oldalán. Ettől lesz igazán mutatós.:)

Melegen kicsit könnyen széteshet a torta szelet, de hidegen már szépen szeletelhető.

Jó étvágyat! :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése