2015/11/15

Paleo mákos hókifli

Ahogy egyre hűvösebbek a napok, annál gyakrabban gondolok a közelgő Karácsonyra, hogy mit süssek-főzzek majd az ünnepi asztalra. Innen merítettem az ihletet ahhoz, hogy mit süssek, ugyanis nekem a Karácsony sütemények terén a mákos bejglinél kezdődik, és napok óta vágytam már rá. Na de november közepén csak nem sütök mákos bejglit, így született meg a mákos hókifli ötlete! :)

Mákrajongók biztosan nagyon fogják szeretni! :)



A hozzávalókat 5 % kedvezménnyel tudjátok megvásárolni a "Noémi" kuponkód használatával itt: www.paleolet.hu

Tészta hozzávalói 20 db-hoz:

4 db közepes méretű tojás
100 g reszelt alma
60 g eritrit
4 ek olvasztott zsiradék
1 db tojás a kiflik lekenéséhez

Mákos töltelék hozzávalói:

200 g darált mák
150 g eritrit
1 tk őrölt fahéj
Késhegynyi őrölt szegfűszeg
Egy citrom reszelt héja
1.5 dl víz

Először készítsük el a tölteléket! 
A darált mákot keverjük össze a fűszerekkel és a citromhéjjal, majd a vízben főzzük forráspontig az eritritet. Ezután öntsük a szirupot a mákra, keverjük össze, és alaposan hűtsük ki!
A tészta elkészítéséhez a lisztet, sütőport, és az eritritet keverjük össze. A négy tojást verjük fel villával, majd keverjük hozzá a lereszelt almát, a négy evőkanál olvasztott zsiradékot ( én kókuszolajat használtam), és végül keverjük össze a száraz hozzávalókkal. Ezután formázzunk gombócot a tésztából, és tegyük hűtőbe legalább fél órára.
Ezt követően formázzunk húsz egyforma golyót a tésztából. Egy golyó körülbelül 30 g lesz. Egyenként kinyújtjuk ovális alakúra a golyókat, közepükre hosszában máktölteléket helyezünk, feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, majd sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk őket. Lekenjük felvert egész tojással a felületüket, majd kb. 175 fokos sütőben 30-35 percig sütjük. Ez viszonylag nagy adag süti lesz, tepsi függő, hogy egyszerre, vagy két adagban lehet-e kisütni, és természetesen a sütési idő sütő függő is, de amikor szép barna a süteményünk teteje, akkor már biztosan készen van! :)

Noémi



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése